joi, 28 mai 2015

Momente

                                         

                           

               Momente

Uneori nu trăiești dragostea la timp. Nu pentru că nu ai vrea, dar pentru că nu ai cu cine. Sau ai, dar omul de alături pleacă înainte să reușești să simți cum e să te oferi cuiva și să știi că e pentru totdeauna. Pur și simplu nu e reciproc. Pur și simplu unii oamenii te părăsesc exact când începi să te atașezi, să iubești nu suprafața, dar esența. Unii își permit să se despartă din nimic, doar pentru că vor să încerce altceva, să compare. Unii sunt indiferenți anume ca să vrei să pleci de lângă ei. Unii își dau seama apoi că doar alături de tine erau fericiți. Unii se întorc. Tocmai când ai început să te înveți să trăiești fără ei. Atunci se întorc și amintirile. Și vechea dragoste se întoarce. Doar că nimic nu mai e la fel.


Unii oameni se întorc atunci când ai înțeles că poți trăi și fără ei, deși până nu demult știai că ei sunt viața ta și altcineva nu poate fi în loc. Ei vor înțelege într-o zi că nu mai vor să fie din aceeași poveste cu tine și tot ei în altă zi își vor da seama că cea mai frumoasă poveste era cea trăită în doi. Atunci se vor întoarce. Atunci însă totul va fi diferit. Tu vei fi în altă relație, altul te va ține de mână, poate vei avea și o familie fericită cu copii sau poate că pur și simplu îți vei vedea de fericirea ta. Unii oameni dacă pleacă, pleacă pentru totdeauna din inima noastră. Vor rămâne regrete, momente frumoase, alte momente, dar nu va rămâne omul. El ne va părăsi lumea odată ce dragostea va fi înlocuită cu indiferența.

Unii oameni își dau seama prea târziu ce au pierdut, prea târziu își cer iertare, prea târziu înțeleg că nu poftele îți aduc oameni de-o viață. Uneori fără să gândești, iubești. Iubești pe cineva pentru ce este lângă tine și pentru ce ești tu alături de el. Atunci când pleacă, va lăsa un gol în urmă. Va lăsa un gust amar și regretul că totul putea fi altfel. Cu timpul însă lucrurile revin la normal. Ba mai mult, golul se umple cu dragostea altor oameni, poate mai buni și mai îndrăgostiți. Iar când acel om care odată era totul revine, îți dai seama că nu mai ai loc pentru el. Că ce ai trăit în trecut s-a stins. Nu că așa ai fi vrut, dar că astfel a reușit viața să te schimbe. Că tu nu mai ești la fel. Că nimic nu mai este la fel. Unii oameni se întorc în cel mai nepotrivit moment, când tu trăiești deja cea mai potrivită dragoste.

Unii oameni se întorc abia atunci când ai început să trăiești fără ei.




Sunt oameni care nu pot iubi altfel decât adevărat și nu pot ține la cineva altfel decât sincer. Ei nu-și vor permite să lase pe oricine în viața și mai ales inima lor. Vor căuta cu grijă un suflet pereche. Uneori ani, uneori o viață. Uneori se vor mulțumi cu gândul că au căutat. Însă atunci când vor găsi, vor oferi mai mult decât ar primi o lume întreagă. Vor lăsa deoparte un gând singuratic și vor trăi în doi și pentru doi. Vor iubi iar asta atât de puțini o pot face sincer. Însă sunt și oameni care toată dragostea asta o fac scrum într-o singură zi. Așa, construiesc ani de zile și apoi parcă ceva se rupe într-o clipă. Fie se plictisesc, fie singuri nu știu ce vor, dar parcă nimic nu mai e la fel. Ei nu se mai recunosc. Devin săraci sentimental și înăuntru goi. Devin doi străini care încă se mai țin de mână. Sunt oameni care lasă chiar dacă dragostea cică nu se stinge niciodată. Sunt oameni…

Sunt oameni care-și jură dragoste pentru toată viața și într-un moment de inconștiență calcă în picioare tot ce a fost. Uită că fericirea fiecăruia e numele celuilalt, că până nu demult orele de dulcegărie se împărțeau la doi și că nimic, dar nimic nu va putea înlocui amintirile. Ei vor lăsa din prostie și vor iubi din deprindere.

Sunt oameni care se iubesc fierbinte și într-o clipă devin reci, clipa asta însemnând o viață de om. Uită că aveau visuri comune și uită să se asculte, deși fiecare ar avea atâte de spus. Ei vor respinge din plictiseală și vor apropia din obișnuință.

Sunt oameni care doresc enorm pe cineva alături și lasă. Uită că ieri ea îl ruga să mai stea încă puțin și el îi promitea că va fi mereu acolo, alături. Că tot ce a fost nu a fost o glumă de prost gust și nici măcar o aventură. Că prea mult au căutat și prea greu au găsit. Ei vor ignora din amuzament și vor pofti din pasiune.

Sunt oameni care iubesc și trădează. Așteptări, ani buni de căutare, dorințe neîmplinite. De altfel toate comune. Uită că e imposibil să găsești un suflet pereche a doua oară. Uită că poți să mori de dor. Uită că poți să suferi de durere. Uită că dragostea o trăiești și apoi lupți pentru ea. Că fericirea o simți și apoi faci orice să o menții. Ei vor uita din prea mare efort și vor ține minte din prea multe amintiri.

Sunt oameni care se caută o viață și apoi se pierd într-o singură zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu